-
 

FLORS DE BACH I REIKI RYOHO

Article posted on diumenge, novembre, 20, 2011 at 10:09

Article d’autor: Esther García Miralles (*)

Des que vaig iniciar el meu camí com a terapeuta de Reiki Ryoho i Flors de Bach, sempre havia aplicat aquestes dues teràpies per separat, respectant les preferències dels pacients i buscant la màxima efectivitat en el tractament. Amb el temps, i fruit de l’experiència pràctica, me’n vaig anar adonant que els pacients que es tractaven alhora amb les dues tècniques milloraven més ràpidament i amb menys sessions. Tot això em va fer reflexionar.

Des del meu punt de vista, la resposta és molt senzilla, ja que aquestes dues teràpies tenen molt més en comú del que sembla a primera vista. Les Flors de Bach ens aporten energia líquida, energia extreta de les flors, capaç de donar la freqüència vibratòria correcta al desequilibri que causa la malaltia. Com deia el Dr. Edward Bach, “és la part positiva de la planta”. El Reiki Ryoho també treballa amb energia, que és canalitzada pel terapeuta i ajuda a recuperar tant la salut del terapeuta com la dels pacients. Sembla evident, doncs, que el que aquestes dues teràpies tenen en comú és treballar amb la subtil energia, però això no és tot.

A dia d’avui, sabem que la majoria de les malalties tenen el seu origen en el nivell emocional i que, amb el temps, aquest desequilibri emocional es manifesta com a malaltia física. Com bé deia el Dr. Bach en el seu llegat, “la malaltia no és més que la manifestació física d’un trastorn a causa d’una condició mental que altera l’equilibri del cos”.

Per tant, la terapèutica amb Flors de Bach implica treballar buscant l’arrel del conflicte o allò que va originar el problema. Amb Reiki Ryoho es treballa igual, buscant aquesta energia estancada que va originar la malaltia. Així doncs, hi ha un paral·lelisme entre aquestes dues teràpies, ja que ambdues treballen amb una mateixa finalitat: indagar en la causa que va provocar la malaltia.

I finalment, aquestes dues teràpies no només treballen per millorar la salut, sinó que ens ajuden a connectar amb el nostre veritable ésser, cosa que per a mi és molt més important.

Com hem vist, la malaltia es comença a gestar en el nivell emocional. Però en realitat, el seu origen es remunta molt més enrere. Reprenguem els postulats del Dr. Bach, que ampliava la definició de malaltia de la següent manera: “és el resultat últim d’una sèrie de trastorns més subtils que es van iniciar a nivell de connexió de l’ànima en un extrem i de la personalitat en l’altre “.

Si analitzem detingudament aquesta afirmació, entendrem que la malaltia s’origina perquè hi ha una desconnexió entre la nostra ànima (o ser superior) i la nostra personalitat (el que som o qui som). Llavors, les Flors de Bach, i més concretament l’energia que ens aporten, ens ofereix la possibilitat de tornar a connectar-nos amb la nostra part divina, entre altres moltíssimes coses més. El Reiki Ryoho fa exactament el mateix! Una persona que practiqui Reiki diàriament —que no només en faci, sinó que visqui i practiqui la filosofia i els principis de Reiki Ryoho— eleva la seva freqüència vibratòria i es connecta a la seva part divina.

En conclusió, són molts els aspectes que caracteritzen i uneixen aquestes dues teràpies. I com he dit al principi, unides resulten potents eines d’ajuda no només en les nostres teràpies sinó també a nivell de creixement i evolució personal.

Depressió

Foto extreta de www.ladepresion.info.

EL CAS PRÀCTIC D’UNA PACIENT

Es tracta d’una dona de 41 anys, casada i mestressa de casa, que ve a la consulta amb una depressió profunda que l’afecta des de fa molts anys i ja no sap què fer. Va quedar òrfena de pare amb 12 anys i, des de molt petita, sentia que no valia per a res. Ha patit un avortament mesos enrere, fet que ha provocat que la depressió s’agreugés encara més. Comenta que actualment té pensaments de suïcidi i que no pot parar de plorar. A més, presenta una alteració en el cicle del son: dorm de dia i de nit, no.

A la primera sessió li faig únicament una entrevista floral i acabo per elaborar un preparat amb la fórmula següent:

Gorse (Argelaga): Perquè ja està al límit.

Elm (Om): Pel desbordament que pateix (no para de plorar).

White Chestnut (Castanyer d’Índies): Pels pensaments repetitius sobre el suïcidi.

Star of Bethlehem (Estrella de Betlem): Pel trauma de la mort del seu pare.

Gentian (Genciana): Per l’estat tan negatiu i per la depressió que acusa.

Al mes següent torna a la consulta. Només entrar se la veu una mica millor, però ella comenta que segueix igual, tot i que plora menys i les idees de suïcidi han desaparegut. Així doncs, elaboro una nova fórmula: mantinc Gentian, Star of Bethlehem i Gorse i afegeixo Mustard (mostassa) per la tristesa i Heather (Bruc) perquè no pot veure que tot en aquesta vida té solució i perquè els seus pensaments només se centren en la malaltia. Abans de sortir de la consulta, la pacient em pregunta si podria fer-li una sessió de Reiki i si podria anar-li bé. Quedem per a la següent setmana.

Després de dues sessions de Reiki li faig un preparat floral nou (ha passat un mes). La pacient comenta que està molt millor, que ja no plora, que se sent una mica millor i que està dormint menys de dia i més de nit, tot i que té alts i baixos. Atesa aquesta nova situació, decideixo mantenir les mateixes flors que a la fórmula anterior i afegir-hi Scleranthus (Scleranthus) per als alts i baixos.

A partir d’aquí, ve a una sessió de Reiki cada quinze dies i, al cap d’un mes, a una sessió de Reiki i Flors de Bach. Cada vegada se sent millor anímicament i emocionalment.

Arriba molt contenta a la següent sessió i m’explica que està embarassada, la qual cosa l’anima molt i l’ajuda a seguir encara amb més força. Diu tenir moltes ganes de viure. Aquesta és l’última sessió i, des de llavors, em truca de tant en tant dient-me que es troba molt millor però que segueixi preparant-li Flors de Bach. Decidim que seguirà prenent algun pot de flors perquè així reforçarem el tractament i previndrem una possible recaiguda.

Haureu pogut comprovar que, amb cinc sessions de Reiki i cinc preparats florals, aquesta dona ha canviat la manera de veure la vida. Així doncs, com comentava al principi, aquestes dues eines unides —que ja són estupendes per separat— augmenten considerablement els beneficis per a tots, tant per al pacient, ja que la teràpia és més curta i es troba millor en poc temps, com per a les teràpies —en aquest cas Reiki Ryoho i Flors de Bach— demostrant com de bé treballen i com de beneficioses són per a tots nosaltres.

(*) Esther García Miralles, terapeuta del Centre SORIANATURAL d’Igualada (Barcelona).
Terapeuta Floral Professional Acreditada per Sedibac n º 312 i mestra de Reiki Tibetà, Japonès i Karuna Reiki, acreditada per la Federació Europea de Reiki n º 8188

Share:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Google Buzz
 • LaTafanera
 • LinkedIn
 • Meneame
 • Posterous
 • email
Etiquetes: , , , , ,

Sense comentaris

Deixa un comentari

By Bitscuits